12.24.2013

Faux Rouge




    Κάθε χρονιά , όταν έρχονται Χριστούγεννα , με ξαναπιάνει η αλλεργία μου . Μια αλλεργία έχω και εγώ και έτυχε να την γιορτάζει όλος ο χριστιανικός κόσμος ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ .
     Όχι όχι . Η Αλλεργία μου δεν έχει να κάνει με την γέννηση του Χριστού . Και εμένα μου αρέσουν τα Χριστούγεννα , όπως σε όλους . Η αλλεργία μου έγκειται μόνο σε μία λέξη . Στο ΨΈΜΑ . Και τις μέρες των Χριστουγέννων , το ψέμα εχει την τιμητική του . Ντύνεται με τα καλά του και βγαίνει στους δρόμους . Μπαίνει στα σπίτια , στις σκέψεις και στα όνειρα των ανθρώπων και οτι αγγίζει το μετατρέπει σε κάλπικο . Γεμίζουν τα πάντα με κάλπικο κόκκινο .
    Τι να πρωτοπώ ; Για την αληθινή γέννηση του Χριστού που ήταν περίπου ένα μήνα πριν το Πάσχα , και οι παπάδες για να μην χάσουν την ... πελατεία των αλλοεθνών και κατά τα άλλα , πρωην παγανιστων (που όμως επειδή είχαν παχυλό πορτοφόλι δεν έπρεπε να τους αποκλείσουν από τον χριστιανισμό ) άλλαξαν την ημερομηνία των Χριστουγέννων και την έβαλαν να να είναι ίδια με αυτή της πανάρχαιης γιορτής της γέννησης του Ρωαμικού θεου ήλιου ( Sol Invictus και των παραγωγων του στις εθνοτητες που κατεκτησε η ρωμη  ) στις 25 Δεκεμβρίου .
 Την ίδια εποχή (τεταρτη Συνοδος ) , επετράπηκαν να πιστεύονται 12 Ευαγγέλια , αφού μέχρι τότε πιστεύονταν μόνο τα 4 (οσοι πιστευαν και στα οιπολοιπα 8 που πιστευουμε και σημερα , συμμετείχαν στα δημοφιλή σαββατιατικα ... Barbeques ( ή στάυρeques )της εποχής , ως ... ατραξιόν  )  , ενώ τα υπόλοιπα .... 2000 Ευαγγέλια( μέσα σε αυτά και του Ιούδα και της Κασσιανή ) που έχουν γραφτεί την ίδια περίοδο και οι καμιά 20ρια άλλοι χριστοί που έζησαν αυτά τα χρόνια με αντιστοιχο βιο με αυτον του θεανθρωπου ( θαύματα κλπ κλπ ), περιμένουν ακόμα όχι να ... εγκριθούν από τους παπάδες ,αλλα ακόμα και να βγουν εξω απο τις απαγορευμενης πρόσβασης  για τον κοσμο , βιβλιοθηκες του Βατικανου (δηλαδή , τα κεντρικα της Χριστιανισμος ΑΕ )
     Τέλος πάντων . Κατάφερε ο Μανωλάκης να είναι τελικά αυτός που πήρε τό χρίσμα (από εκεί βγαίνει και το Χριστός(ελληνικό όνομα του μανωλάκη για τους ξένους , αφού τα ελληνικά ήταν τα αγγλικά της εποχής ) και Ιησούς ( το εβραϊκό όνομα για την εγχώρια προπαγάνδα ) από τους Εβραίους Φαρισαίους αφού μετά τον θάνατο του , είδαν πως έγινε η νέα μόδα , και ως γνωστόν ,ο παπάς παει πάντα στην κονόμα ( εκτός από μερικές πολύ πολύ λαμπρές εξαιρέσεις )
   Με τον Μανωλάκη δεν εχω τίποτε . Αντίθετα , χαίρομαι και δοξάζω την μερα που γεννήθηκε και μαζί του γεννήθηκε η μεγαλύτερη κυρίως πολιτική επανάσταση που έχει ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα . Άσχετο αν μετά , η διαλυμένη απο την επανάσταση ,βασιλεία μεταμορφώθηκε σε ιερατική εξουσία και υποδούλωσε για μια φορά ακόμα τον κόσμο για ακόμα 1500 χρόνια . Αυτές είναι ανθρώπινες επιλογές . Ο μανωλάκης έκανε ότι μπορούσε 
    Όμως αυτό είναι μεγάλη .... τεράστια για την ακρίβεια, ιστορία . Ας πάμε στα Χριστούγεννα . Ρε μπαγάσιδες παπάδες , να δεχτώ που βάλατε την ημέρα γέννησης του Χριστού , την ημέρα γέννησης του θεου Ήλιου για να μην χάσετε την πελατεία . Να δεχτώ , όλο αυτό το σύστημα με τον Ιωσήφ , με τον κρίνο , τον άγγελο τους τρεις μάγους , τα αστέρια τις προβατίνες , τα χρυσά τα σμύρνα.  Με αυτά μεγαλώνουν τα αμερικανάκια και μιλάνε για εξωγήινους αγγέλους 
                                  


και άστρα UFO , διακτινισμους ,


 κρίνους με κλονοποιητικες ικανότητες γονιμοποίησης , προβατίνες εργαστηρίου τύπου ΝΤΌΛΙ κλπ.  

                                         
    Ας τα δεχτώ όλα αυτά . ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ;  Τι σας έφταιγε ο πόντιος ο Βασιλάκης ; Γεννήθηκε 300 χρόνια μετα τον Χριστό  , και ήσυχα ήσυχα έκανε τις σπουδές του ,  δεν πείραξε κανέναν , έκανε και ασκητική ζωή , έγινε και επίσκοπος , έγραψε και τα βιβλία του , βοήθησε κόσμο και κοσμάκη με τις αγαθοεργίες του και πεθανε σεμνα την 1 ιανουαριου του 379 . Δηλαδή , επειδή οι βάρβαροι του βορρα που εγιναν τον μεσαίωνα ουσιαστικα χριστιανοι , δεν επρεπε να χαθούν και αυτοι απο πελατια των παπαδων , επρεπε να κανουν ρεζίλι την μνήμη του Αγίου Βασιλείου ; Τον εκαναν , εναν αξιοθρήνητο διαρρήκτη καμηναδων , τον έντυσαν και με αυτό το θλιβερό κίβδηλο κόκκινο , χορηγία της κόκα κόλα το 1931 , του έστρωσαν και μια κοιλιά να , και ενα τσουβάλι , για να μολύνει  με ψεύτικα όνειρα υλικής ευμάρειας ,
ολες τις νεοσύστατες απο τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο κοινωνίες και να τις ωθεί φουλ στον ακορεστο καταναλωτισμό , που εφερε και αλλον εναν παγκοσμιο πολεμο 10 χρονια μετα και επιφυλάσσει ακομα εναν στις μερες που ερχονται . Βεβαια κυκλοφορει με πολλές πλαστες ταυτοτητες . Για να δούμε .
  «Σάντα Κλάους» (Άγιος Νικόλαος) των Άγγλων, ή «Περ Νοέλ» των Γάλλων, ή «Σίντερ-Κλάας» των Ολλανδών, ή «Βάιναχτσμαν» των Γερμανών, ή «Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ» (= «ο Καλός γερο-πατέρας») των Κινέζων, ή «Χοτέισο» των Ιαπώνων ή «Babbo Natale» των Ιταλών. Σεσημασμένο διαρρήκτη τον κατάντησαν αυτοι οι ατιμοι οι παπαδες . 


......ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ     ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΟ................. 



     Τελος πάντών . Ακόμα και αυτο να το καταπιώ . Ομως αυτο που δεν μπορώ να αντεξω , είναι που όλοι οι ανθρωποι , που μεχρι εχθές δεν εκαναν καλό ούτε στον αγγελό τους , αυτες τις ημερες είναι όλο χαμόγελα , και να βοηθησουμε τους φτωχους , και κοίτα οι κακόμοιροι οι αστεγοι που πεινάνε κλπ . Ρε υποκριτές . ΠΟΥ ΉΣΑΣΤΑΝ 5 ΜΈΡΕΣ ΠΡΙΝ ; ΕΣΕΊΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΈΡΑΤΕ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΎΣ ΣΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ; ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ (που εσείς (και εμείς) το κάνατε ). ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΆΘΕ ΜΕΡΑ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ . ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΑΡΙΣΣΑΚΟ ; ΠΌΤΕ ΒΟΉΘΗΣΕΣ ΑΛΗΘΙΝΆ , ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΆΡΚΕΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΜΠΆΖΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΟΥ ; 
       Ε ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ . ΤΗΝ ΨΕΎΤΙΚΗ ΚΑΛΟΣΎΝΗ , ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ , ΜΉΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΏΣΟΥΝ ΑΡΓΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΊΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ .ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΈΠΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΛΠΙΚΗ ΑΓΆΠΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΟΥ , ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ Η ΑΛΕΓΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΆΠΩΣ ΕΤΣΙ .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου